Voor ouders
0 tot 18 biedt specialistische individuele begeleiding aan kinderen en jongeren, ook wel ambulante hulpverlening geheten, die o.a. hulp kunnen gebruiken bij:
♥ het omgaan met en begrijpen van hun eigen AD(H)D, autisme (ASS), hoogbegaafdheid (HB), hooggevoeligheid (HSP/HSS) en/of angsten (wel of niet gediagnostiseerd)
♥ het begrijpen waarom en het verminderen van boosheid of ander storend gedrag
♥ meer zelfvertrouwen krijgen en beter leren opkomen voor jezelf (weerbaarheid)
♥ het verminderen van negatieve gedachten (fixed mindset)
♥ praktische psycho-educatie
♥ lastig gedrag in de thuissituatie met bijv. broertje en zusjes
Specialistische individuele begeleiding bestaat uit gesprekken en spelletjes in de praktijk, soms aangevuld met praktische oefeningen voor thuis of op school. Een ouder mag erbij blijven, maar hoeft niet; soms is het juist handiger als een ouder er niet bij is.
Kinderen en jongeren hebben vaak 3 à 4 sessies nodig om te wennen en zich veilig te voelen om te kunnen delen waar ze echt mee zitten. Een pakket van 5 sessies kan voldoende zijn, maar soms is langere begeleiding nodig. Dit is altijd afhankelijk van de hulpvraag.
Praktische laagdrempelige opvoedondersteuning voor ouders kan prima met losse sessies.
Heeft uw kind last van leermoeilijkheden zoals lezen en schrijven, motorische en/of lichamelijke moeilijkheden? Dan kan het zijn dat uw kind baat heeft bij reflexintegratie.
Meld je hier aan voor gespecialiseerde individuele begeleiding